Vokser med event og nye kunder

Avgjørende øyeblikk for Samsung; ledergruppa i NOSLEEPTILLBROOKLYN foran byråets “Samsung Island”. Fra venstre; Suzanne Grapendaal, Cecilie Fosselie, Joakim Coward-Hanssen, Birgitte Hodne og Aris Theophilakis.

- Trives under radaren

Byrået startet samme uke som pandemien kom til Norge. Siden har NOSLEEPTILLBROOKLYN vokst, vunnet mange nye oppdrag og kunder. Og etter et 2021 med 39 millioner i inntekt og resultat på nesten en million, takter årets resultat mot 4 millioner i pluss og 50 millioner i inntekt. Byrået som definerer seg som et strategisk og kreativt reklame- og eventbyrå, jobber med en bred portefølje av oppdragsgivere. 

På Bystranda i Kristiansand går Skandinavias største strandfest av stabelen i helgen med over 60.000 besøkende, de fleste med snittalder 25,9 år. Der finner du brands som Samsung, Budweiser, Flyr, Corona Extra, Gjensidige, Coverbrands, Twentyfour mfl. Felles for disse kundene er at de bruker det ferske byrået for å nå denne målgruppen. Etter nesten tre år er festival-Norge igjen i full blomst, og det gjør at byrået vokser med ekstra fart. Det er integrasjonen av de forskjellige fagområdene byrået mener er forklaringen. 

Risikabel strategi

Men veien hit har ikke vært uten grubling og diskusjon. Covid var en prøvelse, men hele satsingen var i seg selv risikabel. Medeier og senior Art Director Cecilie Fosselie sier at alternativet i 2020 var å la byråene Fundament og Headliner seile sine egne sjøer, og la Palmesus klare seg uten bredere markedsføringskompetanse. -Men det hadde vært for dumt, vi hadde en enestående mulighet til å sette sammen et helt nytt type fagmiljø. Så med både god og dårlig timing gjorde vi det, sier hun. 

Dagens ledergruppe består av fem byråveteraner, men hvor tre av disse da kom rett fra kundesiden. Joakim Coward-Hanssen ble hentet tilbake som daglig leder fra Umbro Norge, Aris Theophilakis ble ansatt som faglig leder og strategisk rådgiver fra SmartRetur/Skeidar, Birgitte Hodne kom fra Beckmann Norge og tok ansvar for prosjektledergruppen og Suzanne Grapendaal fikk ansvar for innsikt og digitale medier og kom fra Try/Opt og Equinor. Byrået ble ytterligere forsterket med ressurser innen motion og performance. 

Fosselie sier det var en høytsvevende ambisjon, særlig i et covid år, men at strategien uansett ble lagt, nye mennesker samlet, nytt navn ble valgt og resultatet ble et miljø der samlokaliseringen med Palmesus var en avgjørende faktor. Selskapene fungerer i mange sammenhenger som et effektivt tospann. -Palmesus er kanskje den råeste mediekanalen i Skandinavia mot en ung målgruppe, og ble nylig kåret som landets sjette mest attraktive sponsorobjekt i en undersøkelse gjort av Sponsor Insight. NOSLEEPTILLBROOKLYN skaper retning, innhold og kontekst for at sponsorer skal kunne maksimere utbyttet av disse investeringene, sier Cecilie Fosselie. 

Skyter fart med store brands

Daglig leder Joakim Coward-Hanssen sier at eventkompetansen var der hele tiden, særlig på produksjon, men at de under pandemien lå lavt. -De hadde i prinsippet yrkesforbud, så vi fikk vekst og nye kunder på vår kompetanse innen strategi, navneprosesser, visuell identitet, digitale kampanjer og andre reklamebyråtjenester. Men etter åpningen rundt nyttår har byrået fått inn aktivasjonsprosjekter for Samsung, Gjensidige, Corona Extra, Budweiser, Sparebanken Sør, Agder Energi, Schlumberger og Holland Norway Lines for å nevne noen. Viktoria Stensrud er byråets siste ansettelse som prosjektleder på event, og hun fikk slett ingen ingen myk start hos byrået. -Her lå det oppdrag og muligheter og ventet i fleng, så det var sink or swim. Men det er sånn det skal være, og nå har vi fått opp god marsjfart og kan rette blikket noe mer fremover. Vi har en annerledes setup, så vi skal bygge dette riktig, sier Stensrud som i helgen har ansvaret for de største aktivasjonene på strandfesten. 

Prosjektleder på event Viktoria Stensrud har hatt hektiske måneder siden hun kom fra Offpiste. 

Oslo kontor skal ikke bli eget byrå

Om Kristiansand er litt utenbys for noen, har det ikke skremt Oslo-baserte oppdragsgivere som Flyr, Budweiser eller Samsung. Aris Theophilakis, som selv bor i Oslo, sier at geografi er mindre viktig. -Vi har hatt Oslo-tilværelse hele tiden, men fra høsten vil vi få helt egne lokaler i sentrum. Vi har flere kunder i hovedstaden, både vi og Palmesus har møtevirksomhet her og en rekke prosjekter er på Teams. K-Town er og blir vårt hovedkvarter, så Oslo-kontoret skal ikke bli et selvstendig byrå, men en forlenget arm på samme kropp. Vi er der det er mest hensiktsmessig for å bygge case og kultur, sier Theophilakis. 

Reaching the unreachables

Den største strategiske muligheten ledergruppa så for NOSLEEPTILLBROOKLYN var å hjelpe nasjonale og internasjonale merkevarer med å vinne i det vanskeligste markedet, unge mellom 18-30 år. Det tette samarbeidet med Palmesus, gjør at byrået har en unik rigg for å skape økt kjennskap og vurdering i denne målgruppen. –Vi har både verktøyene og et laboratorium for å rekruttere “the unreachables” som er helt unikt på skandinavisk nivå. Vår rolle er å spisse eksisterende strategier og konseptualisere spissere, sier Coward Hanssen. 

På god vei til å lykkes

-Vi har siden oppstarten fått muligheten til å hjelpe ambisiøse aktører innen et bredt spekter av nærings-, organisasjons- og samfunnsliv, alt fra startups til internasjonale brands, veldedighet og offentlige virksomheter. Eksempler er i tillegg til de ovennevnte Flyr, Fossbad, Hörmann, Strai Kjøkken, EL-PROFFEN, Modena, Visit Sørlandet, Sparebanken Sør, Kreftforeningen, Blå Kors, Stine Sofies Stiftelse, Wenn, Baring, SmartRetur, Fædrelandsvennen, Agder kollektivtrafikk, Kristiansand kommune mfl. På toppen av det jobber vi mye med nye byggeprosjekter med bla egen 3D kompetanse in-house, legger han til. 

-Vårt mantra er å kreere avgjørende øyeblikk, og for egen del sikter vi på 50 millioner i byråomsetning og når vi oppnår våre interne mål, der en bunnlinje på 3 millioner er en av dem, drar hele byrået til Brooklyn. Planen er at vi der lager et nytt navn på sjappa. Vi har lært å ikke frykte forandring, så om vi ikke ender opp med å bytte navn så har vi nok flere ting vi skal forbedre og gjenoppfinne på det tidspunktet, avslutter Coward-Hanssen.